لباس عروس

تاریخچه لباس عروس سفید به چه زمانی برمیگردد؟!

تاریخچه لباس عروس به رنگ سفید هم مثل خیلی چیزهای دیگر یک سیر تکاملی را گذرانده است و لباس سفید برای استفاده در سوگواری ها بوده



تاریخچه لباس عروس به رنگ سفید هم مثل خیلی چیزهای دیگر یک سیر تکاملی را از سر گذرانده است. جالب اینکه اصلا لباس سفید برای استفاده در سوگواری ها بوده و استفاده آن برای عروسی بسیار عجیب بوده است. البته هنوز هم در جاهایی مثل هندوستان این سنت وجود دارد که لباس سفید را برای ادای احترام به متوفی بر تن می کنند و لباس عروس به رنگهای دیگری است.

در جاهایی مثل هندوستان این سنت وجود دارد که لباس سفید را برای ادای احترام به متوفی بر تن می کنند.

تاریخچه لباس عروس

بعضی ها همیشه به دنبال تاریخچه هر اتفاقی هستند و برایشان جالب است که روند تاریخی اتفاقات را بررسی کنند و از عوامل دخیل در تغییرات مطلع شوند، تاریخچه لباس عروس نیز می تواند برای آن دسته که علاقه به ریشه یابی تاریخی مسائل هستند جذاب و خواندنی باشد.

لباس عروس در قرون وسطی

در زمانهای قدیم که به دوران وسطی معروف است ازدواج میان دو فرد بسیار مهم بوده و فقط پیوند بین عروس و داماد نبوده بلکه پیوندی بین خانواده ها و بنا به جایگاه اشخاص پیوند بین کسب و کار و تجارت و در جایگاه بالاتر پیوند بین دو کشور بوده است.

تاریخچه لباس عروس

افراد ثروتمند و پادشاهان و خاندان سلطنتی برای لباس عروس از انواع پارچه های مخمل ، ابریشم ، اطلس و پارچه های زربافت و نقره بافت که از پارچه های اعلا و گران محسوب میشدند، استفاده میکردند. لباسها هم اغلب فرم پرنسسی با آستین های بلند و دامنی با دنباله بلند بوده تا بیشتر اشرافیت را القا کند.

افراد ثروتمند و پادشاهان و خاندان سلطنتی از پارچه های گران قیمت استفاده میکردند

 

رنگهایی از قبیل مشکی ، ارغوانی و قرمز جز رنگهای اشرافی به حساب می آمدند و هر کسی توان تهیه آن را نداشت به همین علت اغلب ثروتمندان لباسی با این رنگها به تن داشتند.

معمولا تزئینات لباس عروس با سنگهای گران قیمت آنقدر زیاد بود که در آفتاب می درخشید.

در دوخت لباس شاهزادگاه پارچه های نفیس با متراژ بالا استفاده میشد به عنوان مثال لباس شاهزاده مارگارت انگلستان به هنگام ازدواج در قرن پانزدهم به اندازه ای سنگین بود که نمیتوانست به تنهایی حرکت کند و دو نفر تا کلیسا او را همراهی کرده و به او کمک کردند.

در دوخت لباس شاهزادگاه پارچه های نفیس با متراژ بالا استفاده میشد

لباس عروس سفید از چه زمانی باب شد ؟!

در قدیم اصلا اینطور نبوده که عروس لباسی سفید بر تن کند، عروسها از تمام رنگهای شاد و روشن برای لباس عروسشان انتخاب میکردند. هنوز هم در نقاطی از جهان هستند کسانی که لباس عروسشان لزوما سفید نیست و به صورت مرسوم هم مدت زمان زیادی نیست که لباس سفید برای عروس رواج پیدا کرده است.

در قدیم اصلا اینطور نبوده که عروس لباسی سفید بر تن کند، عروسها از تمام رنگهای شاد و روشن برای لباس عروسشان انتخاب میکردندتاریخچه لباس عروس رنگی

در قدیم از لباس سفید معمولا برای مراسم سوگواری و تدفین سلطنتی استفاده میشد و برای اولین بار در دوران مدرن (سال ۱۸۴۰ ) ملکه ویکتوریا سنت شکنی کرد و از رنگ سفید برای لباس عروسش استفاده کرد و پس از آن در سراسر اروپا و آمریکا رواج پیدا کرد. در دهه ۱۸۹۰ استفاده از لباس سفید برای عروس همه گیرتر شد.

ملکه ویکتوریا سنت شکنی کرد و از رنگ سفید برای لباس عروسش استفاده کردتاثیر ملکه ویکتوریا در تاریخچه لباس عروس سفید

معانی لباس عروس به رنگهای مختلف

این معانی برگرفته از یک شعر قدیمی است که میگوید انتخاب هر رنگی نشانه چیست :

لباس عروس سفید : انتخاب شما درست و صحیح است

لباس عروس خاکستری : به مکانی دور خواهید رفت

لباس عروس مشکی : آرزو میکنید که برگردید

لباس عروس قرمز : آرزوی مرگ خواهید داشت

لباس عروس آبی : همیشه راستگو و وفادار خواهید بود

لباس عروس سبز : خجالت میکشید دیده شوید

لباس عروس زرد : از شوهر خود خجالت میکشید

لباس عروس قهوه ای : در خارج از شهری که هستید زندگی میکنید

لباس عروس صورتی : روح شما غرق شادی خواهد شد

لباس عروس آبی : همیشه راستگو و وفادار خواهید بود

جنگ جهانی چه تاثیری بر لباس عرووس گذاشت ؟!

تا قبل از جنگ جهانی اول روز به روز تجملات و زرق و برق لباسهای و زندگی ها بیشتر و بیشتر می شد. جنگ جهانی نقطه توقفی بر این تجملات شد، لباس ها ساده تر شد و لباسهای کوتاه مد شد که یکی از دلایل آن این بود که به پارچه کمتری نیاز داشت.

در این میان اولین برند معروفی که به طور رسمی لباس عروس کوتاه را معرفی کرد ، کوکو شانل بود که در دهه ۱۹۲۰ پیراهنی تا زانو با یک دنباله بلند و البته به رنگ سفید را رونمایی کرد.

البته در جنگ اغلب عروس ها بهترین لباس خود را برای عروسی میپوشیدند و از خرید و دوخت لباس عروس صرف نظر میکردند.

 

کوکو شانل بود که در دهه 1920 پیراهنی تا زانو با یک دنباله بلند و البته به رنگ سفید را رونمایی کرد.

لباس عروس و قرن حاضر

امروزه هر عروسی بر اساس سلیقه و سبک شخصیتی و فرم اندامش لباس عروسش را انتخاب می کند و دیگر اطرافیان نقشی در این انتخاب ندارند. حتی ممکن است افرادی وجود داشته باشند که بخواهند سنت شکنی کنند و لباس عروسی با رنگی متفاوت تر انتخاب کنند.

یک نظر

یک نظر

جوابی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین ها

بالا